Skip to main content

Nadbiskupijska proslava Srca Isusova u sarajevskoj katedrali

Sarajevo - Katedrala Srca Isusova - 9. lipnja u 10:30

U skladu s dugogodišnjom tradicijom u nedjelju, 9. lipnja, nakon svetkovine Presvetog Srca Isusova, u sarajevskoj katedrali bit će upriličena biskupijska proslava ove svetkovine pod čiju je zaštitu stavljena cijela Vrhbosanska nadbiskupija.

Svečano euharistijsko slavlje s početkom u 10:30 predslavit mons. Fabijan Svalina, srijemski biskup u zajedništvu s mons. Tomom Vukšićem, vrhbosanskim nadbiskupom metropolitom i predsjednikom BK-a BiH te ostalim biskupima i svećenicima iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja.

Istoga dana u Sarajevu će se održati Red Bull Showrun, koji uključuje vožnju bolida Formule 1 u središtu grada, točnije na Marijin Dvoru, između SCC-a i Mašinske škole, koji je planiran od 14:00 do 16:00. Uz to će biti upriličen cjelodnevni zabavni program. Zato će glavna prometnica toga dana dobrim dijelom biti zatvorena. 

Stoga se preporuča svim hodočasnicima i gostima da na vrijeme krenu prema Sarajevu jer se očekuju gužve na prometnicama. Moguće je koristiti ulaz kroz Vogošću, a oni koji dolaze iz južnih krajeva morat će slijediti upute policije koja će regulirati promet kroz grad.

D. K.