Skip to main content
Vrhbosanski nadbiskupi odali priznanje Općoj bolnici

Vrhbosanski nadbiskupi odali priznanje Općoj bolnici

Vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić posjetili su u petak, 12. veljače Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu gdje su se susreli s direktorom i dijelom Covid tima ove medicinske ustanove.

Primio ih je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, prvi čovjek Opće bolnice i dio osoblja Covid tima, koje je bilo uključeno u liječenje dvojice nadbiskupa u prosincu 2020.

U srdačnom razgovoru kardinal Puljić i mons. Vukšić izvijestili su domaćine kako se osjećaju dobro nakon što su uspješno prošli kroz iskustvo borbe protiv Covida-19 te su Općoj bolnici i njezinim djelatnicima odali priznanje za pruženu zdravstvenu uslugu i iskazanu pažnju.

opca bolnica1

„Obojica želimo zahvaliti cjelokupnom medicinskom osoblju Covid odjela počevši od direktora Gavrankapetanovića. Bili ste profesionalni, humani, ljubazni, strpljivi i hrabri. Zadivljeni smo i zahvalni“, kazao je među ostalim kardinal Puljić. Kao znak pažnje i prijateljstva darovao je direktoru Gavrankapetanoviću Zbornik radova Vrhbosanska mjesna Crkva i njezin kardinal koji je izašao povodom 75. godine života, 50. obljetnice svećeničkog, 30. biskupske te 25. kardinalske službe Vinka Puljića. Osim toga uručio mu je i priznanje u obliku medalje s obilježjima Vrhbosanske nadbiskupije.

Prof. Gavrankapetanović zahvalio je gostima na posjetu te ih upoznao s trenutnom situacijom u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Poželio im je dobro zdravlje istakavši da su bili dobri i strpljivi pacijenti te da im je osoblje Opće bolnice uvijek na raspolaganju.

Vrijedi podsjetiti kako je susret održan dan nakon što se u Katoličkoj Crkvi obilježio Svjetski dan bolesnika na spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske.

D. K.