Skip to main content
Vlč. Marko Jukić postigao magisterij iz kanonskog prava

Vlč. Marko Jukić postigao magisterij iz kanonskog prava

Svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Marko Jukić trenutno na službi u Limi, u Peruu, obranio je u četvrtak, 25. veljače magistarsku radnju iz crkvenog prava.

Tezu na španjolskom jeziku pod naslovom La Evolución histórica y jurídica de la figura del Defensor del vínculo en los procesos declarativos de la nulidad matrimonial izradio je pod vodstvom mentora p. dr. Julia Zafra Cotrina te je uspješnom obranom postigao stupanj magistra crkvenog prava s civilnim učinkom.

Usporedno s magistarskim radom iz područja kanonskoga prava vlč. Marko priprema i magisterij iz dogmatske teologije.

Vlč. Marko Jukić rođen je 9. veljače 1989. u Doboju, od oca Nike i majke Ljubice rođ. Matković, kao četvrti od pet sinova u obitelji. Dolazi iz župe Lug-Brankovići. Nakon završene osnovne škole u rodnom kraju sjemenište i gimnaziju završio je u Travniku, a filozofsko-teološki studij na KBF-u u Sarajevu. Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 29. lipnja 2013. u sarajevskoj prvostolnici. Prva svećenička služba bila mu je ona župnog vikara na Stupu nakon čega je odlazi za ekonoma Nadbiskupijskog sjemeništa Petar Barbarić u Travniku te voditelja internata u istoj ustanovi. Poslije toga 2015. odlazi u misije u Limu, glavni grad Perua gdje je danas župnik te je član Međubiskupijskog suda.

D. K.