Skip to main content
Projekt registracije nekretnina - Dodatno financiranje

Projekt registracije nekretnina - Dodatno financiranje

Federalna uprava za geodetske i imovinsko pravne poslove uputila je 21. svibnja dopis kojim najavljuju Projekt registracije nekretnina te poziva fizičke i pravne osobe da se uključe u aktivnosti sustavnog usuglašavanja podataka o nekretninama.

Potrebno je nadležnim službama dostaviti traženu dokumentaciju za ažuriranje evidencije o nekretninama u katastru i zemljišnoj knjizi te na taj način registrirati svoje nekretnine i regulirati svoja prava na nekretnine bez dodatnih troškova i plaćanja sudskih taksi. Nakon okončanja katastarskog dijela, otpočinje zemljišnoknjižni dio faze koji podrazumijeva uspostavu/zamjenu zemljišne knjige na podacima novog premjera. Uspostava se vrši u zemljišnoknjižnim uredima. Planirani početak zamjene/uspostave zemljišne knjige u zemljišnoknjižnim uredima mjesno nadležnih općinskih sudova je studeni 2021.

Pozivaju stoga fizičke i pravne osobe da kada počne zemljišnoknjižni dio faze prijave svoja prava na nekretninama u zemljišnoknjižnom uredu navedenog suda te na taj način registruju svoje nekretnine i reguliraju svoja prava na nekretninama bez dodatnih troškova i plaćanja sudskih taksi.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj na telefona: 033 586 064.

Obavijest_za_pravna_i_fizicka_lica.pdf

D. K.