Skip to main content
Susret vrhbosanskih nadbiskupa s redakcijom Religijskog programa BHT 1

Susret vrhbosanskih nadbiskupa s redakcijom Religijskog programa BHT 1

U Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu u ponedjeljak, 20. rujna vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić susreli su se s članovima redakcije Religijskog programa BHT 1.

Uz nadbiskupe sastanku je prisustvovao i predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije don Dražen Kustura, dok su delegaciju BHT 1 činili: urednik spomenute redakcije Haris Bilalović, te novinarke: Neda Tadić i Josipa Miler.

Nakon uvodnih riječi pozdrava i dobrodošlice koje je izrekao kardinal Puljić urednik Bilalović ukratko je predstavio redakciju Religijskog programa koja je osnovana u listopadu prošle godine. U svom izlaganju spomenuo je do sada realizirane stvari, a teme razgovora su bili i budući projekti ove medijske kuće s obzirom na religijski program te je bilo govora o potpisivanju Memoranduma suradnje između BHT 1 i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. S tim u vezi nadbiskup Vukšić je predložio da se predložak toga dokumenta pošalje na Tajništvo Biskupske konferencije kako bi o njemu biskupi mogli raspravljati na jednom od budućih zasjedanja.

Također su nadbiskupi informirali goste o predstojećem 55. danu sredstava društvenih komunikacija koji će se održati u nedjelju, 26. rujna te su im podijelili prigodne materijale.

Isto tako razmijenjena su mišljenja i ideje o unapređenju religijskog programa na ovom javnom RTV servisu. Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Vrhbosanske nadbiskupije i BHRT-a s nadom da će ona u budućnosti biti još i bolja.

D. K.