Skip to main content
Predstavnici „Renovabisa“ u posjetu Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Predstavnici „Renovabisa“ u posjetu Vrhbosanskoj nadbiskupiji

U Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu u srijedu, 22. rujna vrhbosanski nadbiskupi i generalni vikar susreli su se s predstavnicima Renovabisa.

Vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić, nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić i generalni vikar mons. Slađan Ćosić tom prigodom ugostili su: gosp. Herberta Schedlera i gosp. Burkharda Hanekea.

Kardinal Puljić, u ulozi domaćina, predstavnicima Renovabisa poželio je dobrodošlicu uz zahvalu za njihovu materijalnu pomoć u brojnim projektima koji su ostvareni u nadbiskupiji u zadnjih 20-ak godina. Razgovarali su i o trenutnoj situaciju kako u  Vrhbosanskoj nadbiskupiji tako i u Bosni i Hercegovini, s ciljem unaprjeđenja odnosa dvije institucije.

Podsjećanja radi, Renovabis je utemeljen u ožujku 1993. kao akcija solidarnosti njemačkih katolika s ljudima srednje i istočne Europe. Osnivač ove organizacije je Njemačka biskupska konferencija, na prijedlog Središnjeg odbora njemačkih katolika. Renovabis podržava partnere u pastoralim, socijalnim i društvenim obnovama u bivšim komunističkim zemljama srednje, istočne i jugoistočne Europe.

Domagoj Matijević