Skip to main content
Susreli se kardinal Puljić i biskup Stojanov

Susreli se kardinal Puljić i biskup Stojanov

U nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu u četvrtak, 14. listopada nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić primio je u posjet skopskog biskupa i strumičko-skopskog eparha mons. Kiru Stojanova.

Biskup Stojanov podijelio je s kardinalom svoje iskustvo sudjelovanja prigodom vanjske proslave Gospe od brze pomoći u srijedu, 13. listopada u župi Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku gdje je i predvodio euharistijsko slavlje i procesiju.

Također sugovornici su razgovarali o izazovima metropolijske povezanosti i suradnji, kao i događajima iz života Crkve. Kardinal Puljić zahvalio je biskupu Stojanovu na dolasku i susretu kazujući da nosi u svom srcu i molitvama Crkvu u Makedoniji.

kbf

Istoga dana skopski biskup posjetio je i Katolički bogoslovni fakultet Univerziteta u Sarajevu gdje se susreo s dekanom dr. preč. Darkom Tomaševićem. Sugovornici su se osvrnuli na održani Studijski dan posvećen Crkvi u Makedoniji u studenom 2018. u Skopju, u suradnji KBF-a i Katoličke crkve u Makedoniji. Dekan Tomašević upoznao je biskupa Stojanova da je Zbornik radova studijskog dana, kojega je uredio dr. vlč. Milenko KrešićKatolička Crkva u Makedoniji – kroz povijest“ spreman za tisak te se očekuje uskoro njegovo tiskanje. 

D. T., D. K., KT