Skip to main content
Održane duhovne vježbe za svećenike u VBS-u

Održane duhovne vježbe za svećenike u VBS-u

U prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu od 14. do 17. veljače održane su duhovne vježbe za svećenike Vrhbosanske nadbiskupije.

Sudjelovalo je više od 20 prezbitera, a voditelj je bio profesor Svetoga pisma na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine dr. vlč. Dubravko Turalija. Središnja tema nagovora bila je skladu s sinodalnim hodom opće Crkve te nedavno završenom Prvom sinodom Vrhbosanske nadbiskupije: Syn-hodos – put-s-Isusom i apostolima.

dv 4

Tijekom četiri dana profesor Turalija imao je ukupno šest razmatranja koje je naslovio: 12 ljudi – 12 ćudi Izraelovih; Krotki otac i neukroćeni sinovi; Andrija i Petar; Jakov i Ivan + 1; Filip i Toma + 2 te Natanael i Matej +1.

Osim razmatranja koje je pripravio voditelj duhovnih vježbi sudionici su svako jutro zajednički molili jutarnju molitvu, slavili sv. misu, molili krunicu te imali prigodu pristupiti sakramentu pomirenja.

dv 2

Podsjećanja radi svećenici su dužni jednom godišnje sudjelovati na duhovnim vježbama, a u Vrhbosanskoj nadbiskupiji za to imaju nekoliko mogućnosti: u veljači u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, u kolovozu u Nadbiskupijskom sjemeništu Petar Barbarić u Travniku te u studenom u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II.

D. K.