Skip to main content
Duhovna obnova za ministrante i patron sjemenišne crkve

Duhovna obnova za ministrante i patron sjemenišne crkve

Crkva u sklopu Nadbiskupskog sjemeništa „Petar Barbarić“ u Travniku, koja je posvećena Sv. Alojziju Gonzagi, proslavila je 21. lipnja svoj patron.

Svečano misno slavlje tom prigodom predvodio je ekonom Vrhbosanske nadbiskupije preč. Vladimir Pranjić, u koncelebraciji sedam svećenika, među kojima je bio i dekan Travničkog dekanata preč. Marko Mikić, kao i rektor sjemeništa preč. Željko Marić, koji je uputio riječi pozdrava i zahvale, javlja Nedjelja.ba.

gonz4

U prigodnoj propovijedi, nakon svetopisamskih čitanja i naviještenoga Evanđelja, preč. Pranjić govorio je o svetosti života na temelju primjera Sv. Alojzija Gonzage.

Ova misa ujedno je predstavljala i krunu duhovne obnove za ministrante, njih 37, te su i oni sudjelovali zajedno sa svojim župnicima, i to iz župa: Novo Sarajevo, Stup, Prozor, Bistrica kod Uskoplja, Bistrica kod Žepča, Rankovići, novotravničke župe – Presvetog Trojstva i Uzašašća Gospodinova i Travnik.

gonz3

Duhovna obnova započela u nedjelju 19. lipnja svetom misom tijekom koje su ministranti predstavili svoje župe.

Drugog dana, duhovnik u sjemeništu vlč. Jakov Kajinić okupljenima je održao nagovor, te su obišli muzej, župnu crkvu u Travniku, Plavu vodu, dok je poslijepodne bilo rezervirano za stolni nogomet. Prije mise u utorak, ministranti su sudjelovali na kvizu.

J.P., KT