Skip to main content
Magistrirao vlč. Fabijan Štedul

Magistrirao vlč. Fabijan Štedul

Svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Fabijan Štedul uspješno je obranio svoj magistarski rad iz kanonskog prava na Sveučilištu Sv. Križa u Rimu u četvrtak, 20. lipnja.

Svoju radnju pod nazivom Status quaestionis della potestas iurisdictionis nel Magistero e nella dottrina: dal CIC '17 a oggi (op. Status questionis vlasti upravljanja u crkvenom učiteljstvu i u nauku: od CIC ’17 do danas) izradio je pod vodstvom mentora Thierrya Sole te je ona ocijenjena najvećom ocjenom Summa cum laude (10). Istu je pred komisijom u sastavu: prof. dr. Jesus Miñambres, predsjednik, prof. dr. Pablo Gefaell, povjerenik i prof. dr. Stefan Mückl, tajnik komisije, uspješno obranio te je stekao licencijat iz kanonskog prava.

Vlč. Štedul rođen je 28. prosinca 1991. u Zagrebu. Za svećenika svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 29. lipnja 2019. Nakon što je po godinu dana bio župnik vikar u župi u Žepču i tajnik vrhbosanskog nadbiskupa u jesen 2021. započeo je svoj postdiplomski studij u Rimu na Sveučilištu Sv. Križa.

D. K.