Skip to main content
Redovita sjednica Upravnog odbora Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije

Redovita sjednica Upravnog odbora Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije

U prostorijama nadbiskupove rezidencije u Sarajevu, u ponedjeljak 24. kolovoza održana je druga redovita sjednica Upravnog odbora Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije.

Na njoj su, uz predsjednika Upravnog odbora Vinka kard. Puljića, sudjelovali i članovi : g. Josip Dabo, upravitelj Zaklade, g. Marinko Beljog. Antun Ivankovićmons. Slađan Ćosić i preč. Vladimir Pranjić. Uz rješavanje nekih tekućih pitanja u radu Zaklade kao i dogovor oko budućih planova, članovi su izabrali te imenovali g. Antuna Ivankovića voditeljem ureda Zaklade.

Podsjećanja radi, Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije je neprofitna organizacija usmjerena na humanitarno i socijalno djelovanje. Osnovana je u veljači 2020. sa sjedištem u Vukovaru. Svrha joj je pružanja potpore u provođenju humanitarnih aktivnosti usmjerenih na dobrobit bolesnih, starih i nemoćnih osoba, djece predškolske dobi, učenika, studenata, mladih, fizičkih i pravnih osoba te pomaganje projekata u Republici Hrvatskoj i Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Tako je 9. srpnja u Vukovaru upriličeno potpisivanje 36 ugovora pristupanja članstvu Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije čime je ova institucija dobila značajniji poticaj svojem radu.

D. K., KT