Skip to main content
Kardinal Puljić izrazio solidarnost povodom potresa u Hrvatskoj

Kardinal Puljić izrazio solidarnost povodom potresa u Hrvatskoj

Vrhbosanski nadbiskup i predsjednik BK-a BiH Vinko kard. Puljić uputio je u srijedu, 30. prosinca izraze solidarnosti i blizine sisačkom biskupu Vladi Košiću i zagrebačkom nadbiskupu Josipu kard. Bozaniću povodom snažnih potresa koji su pogodili Hrvatsku.

U dva odvojena pisma kardinal Puljić je dvojici nad/biskupa uz izraze podrške iskazao i puno razumijevanje budući da je i sam proživio nekoliko potresa te iz njih nosi bolna iskustva.

„Zato posebnim bratskim osjećajima najprije izražavam kršćansku sućut obiteljima poginulih, a vjerničku solidarnost s Vama osobno, pastirom te mjesne Crkve, kao i sa cijelom napaćenom Crkvom koju predvodite, a koja prolazi teška iskušenja“, poručio je među ostalim vrhbosanski nadbiskup svome kolegi u Sisku, mons. Košiću, uz poruku: „Ovim želim iskreno zajamčiti blizinu i solidarnost u iskušenjima koje proživljavate. S vama smo molitvom, ali i bratskom blizinom, koliko mognemo biti potpora u liječenju nastalih rana.“

U poruci kardinalu Bozaniću, osim izraza zajedništva, poželio je duhovnu i materijalnu obnovu u Novoj godini. „U toj blizini i zajedništvu molimo svjetlo i snagu milosti Božje za svaku osobu, posebno za one koji se teško nose s ovim iskušenjima. Neka nas ovo božićno otajstvo koje slavimo ojača u stvarnosti Božje blizini pa da s Bogom hrabro zakoračimo u novo ljeto koje je nova šansa duhovne i materijalne obnove“, poručio je vrhbosanski nadbiskup.

Na kraju je obojici nad/biskupa iskazao solidarnost u ime cijele Katoličke Crkve u BiH koja ima veliko iskustvo trpljenja i nošenja s različitim izazovima.

D. K.