Skip to main content
Održana sjednica Uredničkog vijeća „Katoličkog tjednika“

Održana sjednica Uredničkog vijeća „Katoličkog tjednika“

U prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskoga u četvrtak, 18. veljače održana je sjednica Uredničkog vijeća „Katoličkog tjednika“ pod predsjedanjem vrhbosanskog nadbiskupa Vinka kard. Puljića.

Sudjelovali su direktor Medijskog centra VN-a vlč. Miroslav Ćavar i glavni urednik Katoličkog tjednika i portala Nedjelja.ba vlč. Josip Vajdner te članovi: kancelar Vrhbosanske nadbiskupije preč. Mladen Kalfić, ravnatelj NCM-a Ivan Pavao II. vlč. Šimo Maršić, novinar Brane Vrbić, radunički župnik vlč. Ilija Orkić, generalni tajnik BK-a BiH mons. Ivo Tomašević, ravnatelj KŠC-a Sv. Pavao Zenica vlč. Vlatko Rosić i predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik VN-a vlč. Dražen Kustura.

Na dnevnom redu bile su četiri točke: Analiza sadržaja i uređenja Katoličkog tjednika; Web portal Nedjelja.ba, Budućnost projekta „Katoličkog tjednika“ te Razno.

Sjednica1

Nakon uvodne molitve i kardinalovog pozdrava riječ je preuzeo direktor Ćavar koji je zahvalio članovima vijeća na dosadašnjem radu te dobrodošlicu zaželio novom članu vlč. Kusturu.

O radu Katoličkog tjednika u proteklom razdoblju od 2019. do 2021. predstavio je glavni urednik Vajdner. Između ostaloga naveo je kako je Tjednik redovito izlazio u izmijenjenim okolnostima zbog pandemije. „Tako su izašla su četiri dvobroja te je naglasak bio stavljen na portal“, kazao je među ostalima uz opasku da jedina tjedna novina koja izlazi na hrvatskom jeziku u BiH ima prepoznatljiv sadržaj i strukturu. Članovi Uredničkog vijeća dali su svoje opaske i prijedloge za budućnost, a u načelu su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim poslom.

Sjednica3

U nastavku sjednice bilo je govora o portalu Nedjelja.ba. Tako je urednik Josip predstavio statističke podatke o posjećenosti u razdoblju od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2020. Tako je ovaj portal u 2019. imao 309 682 posjeta, a u istom razdoblju 2020. ukupno je 478 406 osoba posjetilo Nedjelju.ba. Istaknuo je kako je to veliki uspjeh ako se u obzir uzme da je trebalo za taj posao osposobiti djelatnike i nabaviti opremu za video opremu.

Na kraju je bilo govora o budućnosti ova dva medija te aktivnostima koje predstoje. Među ostalima bilo je prijedloga da se na razini nadbiskupije proglasi Nedjelja Katoličkog tjednika te o određenim idejama za 2022. kada će se obilježiti 100. obljetnica od početka izlaženja Nedjelje te 20. obljetnica od ponovnog pokretanja Katoličkog tjednika.

D. K.