Skip to main content
Čestitka kardinala Puljića patrijarhu Porfiriju

Čestitka kardinala Puljića patrijarhu Porfiriju

Vrhbosanski nadbiskup i predsjednik BK-a BiH kardinal Vinko Puljić uputio je 19. veljače u ime biskupa spomenute biskupske konferencije i u osobno ime čestitke novoizabrano patrijarhu srpskom Porfiriju povodom njegova izbora na mjesto arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog.

Čestitku koju je objavila Katolička tiskovna agencija prenosimo u cijelosti: 

„Vaša Svetosti!

U ime svih članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i u svoje osobno ime upućujem najiskrenije čestitke u povodu Vašeg izbora za patrijarha Srpske Pravoslavne Crkve i za arhiepiskopa pećkog i mitropolita beogradsko-karlovačkog.   

Svjesni da ćete svom vrlo odgovornom poslanju patrijarha moći odgovoriti samo uz Božju pomoć i uz molitve cijele Srpske Pravoslavne Crkve na čije ste čelo izabrani, zajedno s braćom biskupima naše Biskupske konferencije rado ujedinjujem svoje molitve Kristu nebeskom Pastiru da Vas trajno nadahnjuje Duhom Svetim te uvijek mognete vršiti Njegovu svetu volju.

Iz Vašega životopisa moglo se pročitati da ste, preko svojih roditelja, podrijetlom s prostora Bosne i Hercegovine. Vjerujem da će i ta činjenica biti dodatni poticaj za izgradnju istinskog ekumenskog ozračja u Kristovu Duhu na dobro svih članova povjerenih našoj pastoralnoj skrbi. Trajno svjesni Kristove molitve Ocu nebeskom 'da svi budu jedno kao što ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni u nama budu da svijet uzvjeruje da si me ti poslao' (Iv 17,21), u ime svih nas biskupa iz Sarajeva, Banje Luke i Mostara izražavam otvorenost za razgovor i suradnju na slavu Božju i dobro naših vjernika i svih ljudi.

Uz molitvu da Duh Sveti usmjerava Vaše korake putem mira i dobra, još jednom čestitam i najiskrenije Vas pozdravljam!“

D. K.