Skip to main content
Kardinala Puljića posjetilo vodstvo HKD-a „Napredak“

Kardinala Puljića posjetilo vodstvo HKD-a „Napredak“

U prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u petak, 4. lipnja vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić na informativni susret primio je dio uprave HKD-a „Napredak“.

Napretkovoj delegaciji bili su: predsjednik društva Nikola Čiča, dopredsjednik Josip Križanović i tajnica Ivana Lukić. Ovim posjetom željeli su izvijestiti kardinala Puljića o radu Napretka u proteklom razdoblju. Tako su među ostalim kazali kako su u zadnje dvije godine naglaske stavili na: jačanje podružnica, rad sa stipendistima i veću transparentnost. Istaknuli su i određene poteškoće i izazove s kojima se susreću te su istaknuli dobru suradnju s Katoličkom Crkvom u brojnim mjestima. 

Vrhbosanski nadbiskup im je zahvalio na posjetu te je sugovornicima poručio kako je u programu stipendiranja važno i da rade na uvezanosti stipendista jer tako odgajaju i buduće članstvo. Poručio je kako Napredak treba biti svehrvatsko društvo te ih je ohrabrio da što bolje iskoriste imovinu i strukturu koju imaju jer se i vjera izgrađuje kroz kulturu. 

D. K.