Skip to main content
Preminuo vlč. Ivan Bošnjak

Preminuo vlč. Ivan Bošnjak

U večernjim satima na Božić, 25. prosinca u bolnici u Mostaru u svojoj 84. godini života i 56. svećeništva preminuo je umirovljeni svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Ivan Bošnjak.

Misa zadušnica bit će u utorak, 28. prosinca u 11:00 u župnoj crkvi u Prozoru, a nakon toga uslijedit će ukopni obredi na mjesnom groblju u selu Borovnica.

Vlč. Ivan Bošnjak rođen je 9. siječnja 1938. u mjestu Borovnica u župi Prozor od roditelja Marka i Marije rođ. Andričić. Osnovnu školu pohađao je u rodnom mjestu. Srednjoškolsku i filozofsko-teološku naobrazbu stekao je u Zagrebu gdje je i zaređen za svećenika 29. lipnja 1966. Tijekom aktivne svećeničke službe pastoralno je djelovao kao župni vikar u: Brčkom i Zavidovićima, a župni upravitelj bio je u: Čemernom, Vukanovićima, Žabljaku, Jelahu, Vidovicama i Lukavcu. Uz to je u dva navrata bio i dekan Usorskog deknata. U zasluženu svećeničku mirovinu otišao je 2013., a posljednju službu župnika imao je u župi Sv. Ivana Krstitelja Jelah. Umirovljeničke dane provodio je rodnoj Borovnici, a po potrebi vrlo rado je pomagao svećenicima u župi Prozor, ali i u okolnim župama.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

D. K., KT