Skip to main content
Nadbiskupi primili generalnog ministra franjevačkog reda

Nadbiskupi primili generalnog ministra franjevačkog reda

U četvrtak, 30. prosinca, u Rezidenciji vrhbosanskog nadbiskupa u Sarajevu kard. Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Vukšić primili su generalnog ministra Reda manje braće fra Massima Fussarellija.

Fra Massimo je bio u pratnji generalnog definitora za Južnoslavensku konferenciju fra Konrada Grzegorza, provincijala Bosne Srebrene fra Joze Marinčića i provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke.

U razgovoru su vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić i vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić upoznali generala s trenutnim stanjem u BiH te u Vrhbosanskoj nadbiskupiji kao i provinciji Bosni Srebrenoj. Nadalje su spomenuli djelovanje franjevaca u Nadbiskupiji, kako kroz župe tako i razne druge pastoralne aspekte kao što su studentski domovi, Frama, Kruh Sv. Ante... Posebno su istaknuli važnost franjevačke prisutnosti u BiH.

Na kraju susreta generalni ministar fra Massimo zahvalio je nadbiskupima na srdačnoj dobrodošlici te na dobroj suradnji između provincija i Vrhbosanske nadbiskupije.

Ž.I., KT