Skip to main content
Sjednica Uredničkog vijeća „Katoličkog tjednika“

Sjednica Uredničkog vijeća „Katoličkog tjednika“

Članovi Uredničkog vijeća „Katoličkog tjednika“ u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u četvrtak, 27. siječnja održali su svoju redovitu sjednicu.

Njome je predsjedao vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić, a sudjelovali su: nadbiskup koadjutor vrhbosanski mons. Tomo Vukšić, direktor Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Miroslav Ćavar, glavni urednik Katoličkog tjednika i portala Nedjelja.ba vlč. Josip Vajdner, kancelar Vrhbosanske nadbiskupije preč. Mladen Kalfić, ravnatelj NCM-a Ivan Pavao II. vlč. Šimo Maršić, novinar Brane Vrbić, generalni tajnik BK-a BiH mons. Ivo Tomašević, ravnatelj KŠC-a Sv. Pavao Zenica vlč. Vlatko Rosić i predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik VN-a vlč. Dražen Kustura.

sjednica 1

Nakon uvodne molitve riječi dobrodošlice najprije je izrekao kardinal Puljić, a zatim i nadbiskup Vukšić. U svome prikladnom govoru vrhbosanski nadbiskup podsjetio je kako Tjednik obilježava 100 godina osnutka i 45 godina izlaženja te 20. obljetnicu ponovnog pokretanja. Izrazio je zahvalnost aktualnom direktoru i uredniku koji već 15 godina, unatoč svim izazovima, uspješno rade na uređivanju i izdavanju ovoga medija u vlasništvu Vrhbosanske nadbiskupije. Ujedno je napomenuo kako s odmakom od dva desetljeća smatra dobrim i korisnim odluku o ponovnom pokretanju Katoličkog tjednika.

Poslije kardinala Vinka riječi pozdrava, dobrodošlice i zahvale za dosadašnju suradnju članovima Uredničkog vijeća izrekao je i direktor Ćavar. 

sjednica 2

Na sjednici su članovi vijeća najprije imali osvrt na zaključke s prethodne sjednice te su iznijeli svoje opaske i prijedloge za ubuduće. 

Zatim se raspravljalo o četiri točke dnevnog reda: Analiza sadržaja i uređenja Katoličkog tjednika i portala Nedjelja.baObilježavanje 100. obljetnice Katoličkog tjednikaBudućnost projekta Katoličkog tjednika te Ostalo. Sve točke predstavio je urednik vlč. Vajdner.

Bilo je govora o načinu proslave 100. obljetnice Katoličkog tjednika kao i o budućim aktivnostima. Tako je ponovno spomenuta ideja da se proglasi godina posvećena ovom mediju, da jedna od svećeničkih korona bude posvećena Katoličkom tjedniku i katoličkim medijima, organiziranje Okruglog stola, ali je bilo govora i o novom dizajnu portala i mogućnosti pristupa digitalnom izdanju Tjednika.

Sjednica je završena molitvom i bratskim druženjem.

D. K., KT