Skip to main content
Predstavnici „Renovabisa“ posjetili nadbiskupe u Sarajevu

Predstavnici „Renovabisa“ posjetili nadbiskupe u Sarajevu

U Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu, 4. ožujka nadbiskupi vrhbosanski u posjet su primili predstavnike „Renovabisa“.

Nadbiskup metropolita vrhbosanski mons. Tomo Vukšić, nadbiskup u miru Vinko kard. Puljić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić i ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. vlč. Šimo Maršić u posjet su primili predstavnike Renovabisa prof. dr. Thomas Schwartza Herberta Schedlera.

Nadbiskup Tomo gostima je poželio dobrodošlicu uz zahvalu za njihovu materijalnu pomoć, u brojnim projektima koji su ostvareni u nadbiskupiji u zadnjih 20-ak godina koliko djeluje Renovabis. Također, razgovaralo se i o trenutnoj situaciji kako u Vrhbosanskoj nadbiskupiji tako i u Bosni i Hercegovini, s ciljem unaprjeđenja odnosa dviju strana.

Podsjećanja radi, Renovabis je utemeljen u ožujku 1993. kao akcija solidarnosti njemačkih katolika s ljudima srednje i istočne Europe. Osnovala ga je Njemačka biskupska konferencija, na prijedlog Središnjeg odbora njemačkih katolika. Podržava partnere u pastoralim, socijalnim i društvenim obnovama u bivšim komunističkim zemljama srednje, istočne i jugoistočne Europe, piše Nedjelja.ba.

D. M./ J.P., KT