Skip to main content
Preminuo vlč. Josip Vranješ

Preminuo vlč. Josip Vranješ

U Sveučilišnoj bolnici u australskom Geelongu u nedjelju, 20. ožujka u 63. godini života i 36. svećeništva od posljedica koronavirusa preminuo je svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Josip Vranješ.

Pokojni vlč. Vranješ rođen je 29. ožujka 1959. od roditelja Ilije i Anđe rođ. Živko u mjestu i župi Rostovo kraj Novoga Travnika. Osnovnu školu pohađao je u rodnom kraju, srednju u Dubrovniku, a teologiju u Sarajevu. Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 27. srpnja 1986. Veći dio svoga svećeničkog života proveo na službi u Australiji u misijama Sunshine i Geelong.

Misa zadušnica, nadbiskupijski i župni oproštaj od vlč. Vranješa bit će u srijedu, 30. ožujka u 18:00 u župnoj crkvi Svete Obitelji u Geelongu, a hrvatska katolička zajednica će se od njega oprostiti dan poslije, 31. ožujka u 17:00 u HKM Sunshine u crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića. Posmrtni ostaci preminuloga svećenika Vrhbosanske nadbiskupije bit će ukopani u obiteljskoj grobnici u Đakovu. Pojedinosti će biti poznate kada se tijelo prebaci iz Australije u Hrvatsku.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

D. K., KT