Skip to main content
Poziv nadbiskupa Vukšića mladima u Komušinu

Poziv nadbiskupa Vukšića mladima u Komušinu

U prigodi Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije, u Komušini (Kondžilo), 27. i 28. svibnja vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić uputio je svoju poruku, koju prenosimo u cijelosti:

Dragi mladi!

Blažena Djevica Marija je nakon događaja Navještenja pošla u susret svojoj rođakinji Elizabeti podijeliti svoju radost. I iz tog susreta nastao je prekrasan himan Veliča u kojem Gospa hvali i slavi Boga. Evanđeoski tekst koji je geslo našeg 51. hodočašća mladih Gospi Kondžilskoj kaže da je Marija „pohitila“ do svoje rodice Elizabete, kako bi što prije podijelila Radosnu vijest koju joj je anđeo Gabrijel navijestio. I u tom susretu u kojem se radost dijeli Bog je prisutan, Bog je slavljen i hvaljen na licima, u srcu i na usnama Elizabete i Marije.

Dragi mladi, iskreno vas pozdravljam i pozivam na naše Hodočašće Gospi Kondžilskoj. „Pohitimo“ u Komušinu i na Kondžilo susresti se s našom Majkom, „pohitimo“ susresti se jedni s drugima, „pohitimo“ susresti Boga u sakramentu pokore, „pohitimo“ zajedno moliti, „pohitimo“ zajedno slaviti i hvaliti Boga. Pozivam vas da to učinite mladalačkim oduševljenjem i spremnošću u radosti susresti jedni druge s čvrstim uvjerenjem u zagovor naše Gospe Kondžilske. Ona želi da i u vašem životu bude prisutan Bog, bude hvaljen i slavljen na vašim licima, u srcima, na usnama, u vašem životu.

Učimo, dragi mladi, od Marije imati povjerenja u Boga i radosno svojim životom onima koje susrećemo svjedočiti svoju opredijeljenost za kršćanske vrijednosti. Molimo Gospin zagovor za mir u svijetu i posebno u Ukrajini, za svu djecu i mlade koji trpe strahote rata.

Zazivam Božji blagoslov po zagovoru Gospe Kondžilske na sve vas i radujem se našem susretu!

Vaš
Mons. Tomo Vukšić,
nadbiskup vrhbosanski