Skip to main content
Potpisan Protokol o suradnji između BHRT-a i BK-a BiH

Potpisan Protokol o suradnji između BHRT-a i BK-a BiH

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović i vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić potpisali su u ponedjeljak, 3. listopada u prostorijama Javnog RTV servisa BiH "Protokol o suradnji".

„Zadovoljstvo mi je da danas formaliziramo ono što smo i do sada radili zajedno. Mi smo medijski servis Bosne i Hercegovine i to je naša zadaća broj jedan – biti na usluzi svima. Drago mi je da je važnost BHRT-a kao medijskog partnera prepoznala Biskupska konferencija BiH. Ne mogu, a da ne iskoristim i ovu priliku da se prisjetimo cjelodnevnog programa BHRT-a prilikom posjete pape Ivana Pavla II. Sarajevu. Za vrlo zahtjevnu produkciju tog događaja BHRT je dobio bezbroj internacionalnih pohvala i priznanja, a ta posjeta ostat će dugo u pamćenju ne samo nama, nego vjerujem, i građanima BiH. Potpisivanje ovog sporazuma samo je nastavak, nadam se, dobre suradnje kao što je to bilo i do sada“, rekao je ovom prilikom generalni direktor BHRT-a Karamehmedović, objavili su iz press službe BHRT-a.

Vrhbosanski nadbiskup kazao je da potpisani Protokol o suradnji samo nastojanje da se ista samo nastavi. "Na putu dogovaranja i suradnje, prije određenoga vremena nastala je zamisao da se potpiše i Protokol o suradnji između Biskupske konferencije BiH i BHRT-a kako bi se ona još više poboljšala. Danas ovim činom dosadašnja ideja od sada postaje stvarnost. U ime Biskupske konferencije zahvaljujem svim ljudima dobre volje, posebice vama koji sudjelujete u ovom činu. Kao predstavnik Katoličke Crkve, koja je prema svima i svakoga želi uključiti u duhu dijaloga i suradnje za opće dobro i društvenu slogu, izražavam želju da ovo bude početak sličnoga dogovaranja Katoličke Crkve, također, sa svim ostalima koji već jesu ili će biti zainteresirani za suradnju", naglasio je mons. Vukšić.

Redakcija religijskog programa BHT1 bit će implementator, uz ostale redakcije BHRT-a, svih Protokolom utvrđenih smjernica djelovanja Biskupske konferencije u BiH, objavljeno je na portalu bhrt.ba.

"Ovaj Protokol omogućit će praćenje svih važnih događaja za Katoličku Crkvu u Bosni i Hercegovini koji pokriva Biskupska konferencija BiH. Koristit ćemo sve raspoložive platforme BHRT-a. Nastojat ćemo ostati posvećeni kao i do sada, predstavljanju života Katoličke Crkve u BiH, te tematizirati bitne teme za pojedince, društvo i Crkvu“, kazao je urednik Religijskog programa BHT1 Haris Bilalović.

D. K.