Skip to main content
Sućut predsjednika BK-a BiH mons.Vukšića papi Franji

Sućut predsjednika BK-a BiH mons.Vukšića papi Franji

Predsjednik BK-a BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolita vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u subotu 31. prosinca uputio je Njegovoj Svetosti papi Franji pismo sućuti u povodu smrti pape emeritusa Benedikta XVI. kojega donosimo u cijelosti: 

"Sveti Oče!

Nakon što smo čuli bolnu vijest o smrti pape emeritusa Benedikta XVI., u ime biskupa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, svih svećenika, redovnika i redovnica te ostalih vjernika laika u našim zajednicama, izražavamo Vam najdublju i sinovsku blizinu u molitvi za spas duše ovog vjernog, smjernog i hrabrog nasljednika apostola Petra.

Duboko smo mu zahvalni jer je kao vidljivi pastir cijele crkvene zajednice Kristovih vjernika služio i svjedočio poniznošću svoga života te izgovorenom i pisanom riječi, poput pravog naučitelja Crkve, prosvjetljivao duše vjernika i davao doprinos profinjenoj ljudskoj kulturi i teološkoj znanosti.

Benedikt XVI. prešao je u najbolji život u danima kada još uvijek slavimo svetkovinu Rođenja Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista. I ispovijedajući zajedno s evanđelistom Ivanom: 'Boga nitko nikada ne vidje: Jedinorođenac - Bog - koji je u krilu Očevu, on ga obznani' (Iv 1,18), vjerujemo da je Benedikt XVI. danas rođen za Nebo i da je Spasitelj svijeta, kojega je žarko želio vidjeti, primio ovog svog dobrog i vjernog slugu i da je ušao u radost Gospodara svoga! (usp. Mt 25, 21).

Sveti Oče, u molitvi za Vaše sretno i plodonosno služenje Crkvi Kristovoj, pozdravljamo Vas sinovskom odanošću“, stoji u pismu sućuti nadbiskupa Vukšića papi Franji objavila je KTA.

D. K.