Skip to main content
Zapovjednik EUFOR-a posjetio nadbiskupa Vukšića

Zapovjednik EUFOR-a posjetio nadbiskupa Vukšića

U srijedu, 15. svibnja u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu vrhbosanskog nadbiskupa metropolitu i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomu Vukšića posjetio je zapovjednik EUFOR-a u BiH general Laszlo Sticz.

Sugovornici su izrazili radost zbog prvog zajedničkog susreta otkako je general Sticz preuzeo službu zapovjednika EUFOR-a početkom ove godine. Zahvaljujući mu na dolasku mons. Vukšić upoznao je svog gosta kako je on uz službu vrhbosanskog nadbiskupa isto tako od 2011. i vojni biskup te da zajedno sa svojim suradnicima brine za dušobrižništvo katolika u Oružanim snagama u BiH.

eufor 3

General Sticz nadalje je istaknuo kako su osnovni principi njegovog djelovanja u Bosni i Hercegovini: nepristranost i jedinstvo nastupa. U tom smislu sugovornici su razgovarali o mogućnostima zajedničke suradnje u dušobrižništvu za vojnike katolike koji djeluju u Oružanim snagama BiH i onih katolika koji su u sklopu EUFOR-a.

Na kraju je vrhbosanski nadbiskup zahvalio misiji EUFOR-a što su u zaštiti mira te je ocijenio njihovu ulogu izuzetno potrebnom i korisnom.

D. K.