Skip to main content
Preminuo vlč. Stipan Mišura

Preminuo vlč. Stipan Mišura

Svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Stipan Mišura preminuo je 3. siječnja u Puli u 78. godini života i 52. svećeništva.

Pokojni svećenik Stipan rođen je 23. veljače 1943. u Kandiji od oca Matka i Milke rođ. Lučić. Nakon osnovnoškolskog obrazovanja u rodnom mjestu sjemenište i gimnaziju završio je u Dubrovniku, filozofsko-teološki studij u Đakovu gdje je 29. lipnja 1969. zaređen za svećenika.

Tijekom svoga svećeničkog života služio je kao župni vikar u župama: Zavidovići, Travnik, Kandija i Novo Sarajevo. Kao župnik u Vrhbosanskoj nadbiskupiji djelovao je u Glavicama (prvi župnik) i na Stupu. Tu ga je dočekao rat te nakon što je crkva na Stupu zapaljena uspio je izaći iz Sarajeva te se 1992. stavio na raspolaganje biskupu Antunu Bogetiću u Poreču. Od tada je djelovao u župi Rabac, u Porečkoj i Pulskoj biskupiji, koju je kao župnik preuzeo 1998. te mu je to ujedno bila i posljednja svećenička služba.

Misa zadušnica za + vlč. Stipana slavit će se u srijedu, 6. siječnja u 14:00 u župnoj crkvi u Kandiji, a sprovodni obredi će biti odmah poslije euharistijskog slavlja na mjesnom groblju "Kandija-Grabovi".

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

D. K., KT