Skip to main content
Molitva za uspjeh Sinode o sinodalnosti

Molitva za uspjeh Sinode o sinodalnosti

BK-a BiH pridružit će se pozivu generalnog tajnika Biskupske sinode kard. Marija Grecha te će se u nedjelju, 1. listopada u svim crkvama pod sv. misama na poseban način moliti za plodno i blagoslovljeno zasjedanje XVI. Opće redovne skupštine Biskupske sinode.

U dopisu, kojega je potpisao predsjednik BK-a BiH i vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić, podsjetio je kako će papa Franjo 4. listopada u Vatikanu svečano otvoriti zasjedanje XVI. Opće redovne skupštine Biskupske sinode koja se odvija pod geslom Za sinodalnu Crkvu. Zajedništvo, sudjelovanje, poslanje.

„Neka te nedjelje predvoditelji misnih slavlja pozovu sve vjernike na molitvu za Sinodu. Također neka propovjednici u homiliji pojasne vjerničkoj zajednici važnost sinodalnog hoda s posebnim naglaskom na aktualnu Sinodu koja je svoju prvu fazu imala u svim biskupijama svijeta pa tako i u našim biskupijskim zajednicama u Bosni i Hercegovini. Neka i zazivi u Molitvi vjernika budu u tom duhu kao i završni misni blagoslov“, navedeno je u spomenutom dopisu u čijem dodatku se nalaze predlošci molitve i samog blagoslova.

Obrasce molitve i blagoslova moguće je preuzeti klikom na dokument u prilogu: 

Sinoda_o_sinodalnosti_Zavrsni_euharistijski_blagoslov_i_Molitve_vjernika_jesen_2023.docx

D. K.