Skip to main content
Bh. biskupi uputili izraze solidarnosti predsjednicima BK-a Austrije i Francuske

Bh. biskupi uputili izraze solidarnosti predsjednicima BK-a Austrije i Francuske

Biskupi BK-a BiH uputili su, 4. studenoga, predsjedniku Austrijske biskupske konferencije i predsjedniku Francuske biskupske konferencije izraze svoje blizine, kršćanske molitve i ljudske solidarnosti u bolnoj prigodi terorističkih čina.

Biskupi BK-a BiH uputili su predsjedniku Austrijske biskupske konferencije salzburškom nadbiskupu mons. Franzu Lackneru i predsjedniku Francuske biskupske konferencije nadbiskupu Reimsa mons. Ericu de Moulins-Beaufortu izraze svoje blizine, kršćanske molitve i ljudske solidarnosti u bolnoj prigodi terorističkih čina, javlja KTA.

„Mi biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, okupljeni na 79. redovitom zasjedanju, izražavamo svoju blizinu i kršćansku molitvu i ljudsku solidarnost u bolnoj prigodi terorističkih čina sa smrtnim posljedicama u Austriji i Francuskoj", stoji u pismu koje je u ime svih biskupa potpisao predsjednik BK BiH vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić.

Biskupi ističu da mole za žrtve ovih atentata koji su se dogodili u Austriji i u Francuskoj te izražavaju bratsku blizu obiteljima žrtava i njihovim crkvenim zajednicama.

(nedjelja.ba)